fredag 27. februar 2009

Are we human? Or arghhh we Pirates?

Arghh, me hearties! I have a treasure for ya waitin in http://thepiratebay.org/. All ya have to do is to go therrrre and have som bloody fun! What ya want? Fine music ya can listen to while ya dance, rattling yarrh empty bottle of rum. It's not wrong ya know. We arrgh only Pirates, it's our culture.


Som de fleste har fått med seg er det i disse tider en rettssak mot Pirate Bay. I det blå hjørnet har vi bakmennene for Pirate Bay, og i det røde hjørnet flere av verdens største film- og plateselskap. Grunnen er fildeling. For fildeling er så forferdelig at alle burde bli skutt på flekken, og alle vet at Pirate Bay er den eneste siden.....right, søker man på google finner man ingen ulovlige filer, no way!

Pirate Bay mener selv de har en god sak, og de fleste på internett er såklart for at Pirate Bay skal leve. Om de har en god sak er en annen ting. Med flere av verdens mektigste plateselskaper mot seg ser det ut som om de kan gå en tung tid i møte. Ifpi er et av disse mektige selskapene. Pirate Bay har brutt loven og må straffes. Poenget er at det er ikke bare Pirate Bay som bryter loven her. Skal man straffe Pirate Bay må man straffe alle linkene som er på siden. Tenk så mange rettsaker. Skal man straffe alle på youtube som bruker ulovlig nedlastet musikk i videoene sine? My answer is NO!

Hvor mange personer finnes det som med hånda på hjertet kan si at de aldri har lastet ned ulovlige filer?

Tenkte det ja... Var mange av dere som tenkte: "shit han har et poeng" eller alternativet "Din lille fildelerjævel! Jeg skal finne deg og røske huet av deg" (må påpeke at jeg tror de fleste tenkte nummer 1, eller så ga de bare faen).

Men faktum er at vi stjeler! Vi er tyver, eller pirater, som stjeler andres verker. Vi kan kjøpe de, men hvorfor gidde å drasse seg til platebutikken og betale når man kan sitte på ræva og laste ned det gratis. Ulovlig, ja, men når det er til våres fordel gir vi F. Hvor mange har aldri urinert offentlig (hvis man kan kalle bak en busk der det ikke er en person i mils omkrets). La oss ta alle de som ikke har penger til å betale for å gå på do på kollektivstasjonene!

Om du skulle kjøpe deg en bil, men det relativt dyrt med tanke på lommeboka di. Da sier naboen din: " Hey, du kan jo bare kopiere min". Du vet det er galt, men det får ingen fatale følger for deg. Hadde du gjort det? Dette er noe mange gjør hver bidige dag, ved at de laster ned filer fra nettet. Det jeg sliter med å skjønne er, hvorfor er alle imot dette. Jeg hadde ikke kjøpt alle platene fra The Killers uten at jeg hadde hørt de på en fest der cdn var brent! Dooo-da-dodod-dooooooooo! Musikkbransjen bør heller omfavne fildeling på nett som den svenske artisten Timbuktu sier: Det er en kritikk mot de som ikke har fulgt med i utviklingen av internett og som heller ønsker å stoppe den.

Arghh! Now what ya think about Pirates? Guess we argh not that bad after all eyy?






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar